Presseomtale

Lyngby Stop Club

 

Pibeklub blæser på tidens trend

 

I Lyngby Stop Club bliver de bare ved med at hygge sig med tobakken og hinanden

 

LYNGBY: Danmarks ældste piberygerklub bor i Lyngby

 

Trods tidernes modstand mod rygere og tobak mødes en gruppe muntre og inkarnerede piberygere hver anden tirsdag aften i vinterhalvåret hos Lyngby Stop Club. "Når vi staver Klub med C, er det for at virke finere", ‑får man at vide.

 

Klubbens eneste formål er at hygge sig sammen, smage på forskellige tobaksmærker og snakke om piber og alt muligt andet. De fleste medlemmer råder over adskillige og kan desværre ikke lade være med at købe en til, når de ser en fristende, ny model ‑bl.a. ved besøg hos landets pibemagere. Men mange holder sig almindelige, småborgerlige standard-piber.

 

Danmark er det land i verden, der har de fornemmeste traditioner for fremstilling af piber og tobak - det er slet ikke England, som mange tror. Vi er også det land, der procentvis har det største antal piberyge­re", udtaler et sagkyndigt medlem.

 

Med mellemrum inviterer man en foredragsholder udefra eller mødes et andet sted, f.eks. på Gl. Holtegård ‑ "for at få den kultur, man savner ved kun at omgås de andre medlemmer.

 

Klubbens økonomi er sund ‑.når der er overskud, holder an endnu en fest. Ved den faste årlige sommerfest gør medlemmerne noget ved den forsømte kondi ved at spille krocket eller dart, kaste bolde i en spand og slå søm i et brædt - hvorefter man atter kan styrke sig ved det store, kolde bord.

 

Der er for mange klubber for piberygere efterhånden, og de gør sig især bemærket ved de konkurrencer i lang­tids‑rygning, som gerne har pressens bevågenhed. Lyngby Stop Clubs medlemmer går ikke meget op i disse konkurrencer, selvom man flere gange har forsøgt at få samlet et hold for at udkonkurrere alle de andre. "Vi er nok for dovne og savner konkurrenceånd”, er den almindelige mening.

 

Hvordan bliver man medlem?. Enhver hyggelig og aktiv piberyger kan blive medlem. "Det sværeste er at komme " op af lænestolen derhjemme. Men når et nyt medlem står i døren, deltager han som 'gæst' i et par møder for at se, om der er gensidig bølgelængde, og er der det, kan man melde sig ind”.

 

Det grønne område 12-10-1999

 

DUIS ALIUAM TINCIDUNT

Copyright © All Rights Reserved Steen Uthaug